6 prednosti Toyota I_Site sustava za sigurniji i produktivniji rad Toyota viličara

6 prednosti Toyota I_Site sustava za sigurniji i produktivniji rad Toyota viličara

Ako želite imati bolju kontrolu nad vašim skladišnim operacijama te lakši uvid u učinkovitost flote vaših viličara, Toyotin napredni I_Site sustav je odlično rješenje za vas.

Toyota I_Site sustav osigurava brzu i preglednu komunikaciju između upravitelja skladišta i vozača Toyota viličara te time optimizira radne procese. Na taj način lakše se uočavaju i analiziraju greške ili nezgode, bolje se regulira raspoloživost Toyota viličara za radne zadatke, a olakšano je i slanje poruka vozačima.

1. Sustav olakšava rad na daljinu

Kada je pandemija bolesti COVID-19 pogodila planet, brojne su tvrtke odlučile dopustiti zaposlenicima rad na daljinu. Ako ste primjerice upravitelj skladišta, razumijemo vašu potrebu da u svakom trenutku imate uvid u tekuće skladišnie operacije, što može postati pravi izazov ako ste u poziciji rada na daljinu. Nadzor nad vozačima viličara u toj situaciji postaje pravi izazov. No zahvaljujući I_Site sustavu upravljanja flotom Toyota viličara uvijek na dlanu možete pratiti aktualne informacije o statusu vaših logističkih operacija.

U sustav se jednostavno ulogirate preko vašeg računala ili mobilne aplikacije i provjeravate status vaše umrežene flote viličara. I_Site sustav obavijestit će vas kada nešto ne ide po planu s nekim od vaših Toyota viličara ili kada je došlo do nezgode ili sudara. A unutar sustava možete postaviti i push notifikacije, na vašem tabletu ili mobilnom uređaju, tako da vam ne promakne niti jedan događaj ili pogreška u radnom procesu.

2. Samo ovlaštene osobe imaju pristup

Sustav je odličan izbor i za one tvrtke koji posjeduju mješovitu flotu viličara u kojoj je nekim vozačima dopušteno upravljati određenim viličarima tek nakon što su prošli posebnu obuku.
U tom smislu, I_Site sustav osigurava da samo ovlašteni vozači mogu pristupiti određenim vozilima. Pristup im jednostavno možete dodijeliti pomoću pametnih pristupnih kartica ili PIN kodova.
Isto tako, ako imate vozače viličara koji su početnici, putem I_Site sustava možete ograničiti brzinu i ubrzanje kojim upravljaju Toyota viličarima. To znači da njihova vozila neće prekoračiti dodijeljeno ograničenje brzine te da će ubrzavati postupnije. Rezultat: sigurnije skladišne operacije dok vozači ne steknu određeno iskustvo.

Pristupni PIN kodovi mogu se postavljati ili mijenjati na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi, a mogu se podešavati ovisno o profilu vaših vozača, vrsti vozila kojim upravljaju i slično. Pristup određenim Toyota viličarima može se omogućiti i putem pametnih kartica. Kao i kod PIN kodova, uz pomoć pametnih pristupnih kartica znat ćete točno koji je vozač odgovoran za pojedino vozilo i njegovo stanje.

Ako pojedini vozač viličara izazove sudar, I_Site sustav upravljanja voznim parkom alarmirat će vas putem aplikacije ili elektronske pošte. U poruci će biti navedeno koji vozač i viličar su odgovorni za sudar u vašem skladištu. Vozilo će se automatski zaključati, ostavljajući ga nefunkcionalnim dok se ne popravi. A to će vam dati priliku da odmah kontaktirate servisera.

3. Pregled valjanosti vozačkih dozvola vaših vozača

Zar ne bi bilo sjajno imati mogućnost jednostavnog pregleda valjanosti vozačkih dozvola vaših vozača viličara? I_Site sustav omogućuje i tu opciju. Putem sustava možete aktivirati automatizirane email notifikacije koje će vam stizati prije isteka valjanosti vozačkih dozvola vaših vozača te vas time upozoriti da je vrijeme za njihovu obnovu.

Uz to, možete kreirati i poseban kontrolni dokument na kojem ćete imati pregled svih vozačkih dozvola vaših zaposlenika s datumima njihova isteka. 

4. Predoperativna provjera stanja viličara

I_Site sustav nudi i opcionalni pregled funkcionalnosti samih viličara prije nego što započnu radne operacije. Na taj način moći ćete provjeriti stanje vaših viličara, iako možda niste fizički prisutni na mjestu skladišnih operacija. Predoperativna provjera povećat će sigurnost vaših logističkih operacija, same flote te vaših zaposlenika.
Uz to, I_Site omogućava i odgovaranje na pitanja koja će vam pomoći da dobijete bolji uvid o trenutnom stanju viličara. Pitanja možete prolaziti na svakodnevnoj ili tjednoj bazi te ih možete postaviti da se pojavljuju nasumično. Donosimo vam primjer nekoliko njih:

  • Jesu li vilice u dobrom stanju?
  • Jesu li baterija ili kabel oštećeni?
  • Jesu li gume i kotači oštećeni?
  • Rade li kočnice ispravno?

5. Poboljšanje zaštite od grešaka i sudara te posljedično smanjenje troškova

Znate li da na troškove popravaka oštećenih vozila otpada u prosjeku 11% ukupnih godišnjih troškova za održavanje Toyota viličara?

Zato vam je u interesu poboljšati sigurnosne mjere. Za svaku kunu ili euro koji ćete potrošiti na popravak viličara, potrošit ćete i do deset puta više na popravak onoga što je taj viličar oštetio!

Putem I_Site sustava, možete otkriti u kojim se vremenskim razdobljima događa najviše nezgoda tijekom radnih operacija te provjeriti koji vozači izazivaju najviše grešaka i sudara. Shodno tome, "najrizičnijim" vozačima možete osigurati dodatnu obuku ili tečajeve o sigurnosti na radnom mjestu i time dodatno poboljšati sigurnost vaših logističkih operacija.

6. Planiranje i optimiziranje radnog vremena

I_Site sustav omogućava da identificirate radne rutine vaših vozača. A iz dobivenih podataka moći ćete otkriti kada su vaši vozači preopterećeni poslom te kako da optimizirate njihovu radnu produktivnost i učinkovitost.

Zahvaljujući sustavu moći ćete isplanirati svaki radni dan tako da maksimalno optimizirate dostupnost i iskoristivost vaših zaposlenika.

Dodatne informacije o tome kako Toyota I_Site sustav može unaprijediti vaše logističke operacije te optimizirati vaše radne procese potražite od stručnjaka Skladišne logistike.

Izvor: https://blog.toyota-forklifts.eu/tips-to-manage-your-fleet-to-safety-and-productivity