Misli učinkovita (lean) snaga, misli Toyota – donosimo veću efikasnost goriva i bolje performanse vožnje

Misli učinkovita (lean) snaga, misli Toyota – donosimo veću efikasnost goriva i bolje performanse vožnje

Skladišna logistika i Toyota Material Handling nastavljaju ulagati u učinkovite (lean) tehnologije, sada i kroz kompletni raspon Tonero viličara s efikasnijim i čišćim motorima bez kompromisa kad je snaga u pitanju.

Sada imate izbor između diesel i plinskih viličara, bilo s hidrostatskim, bilo s hidrodinamičkim prijenosom. Također, sva su vozila opremljena i s LSPS sustavom (load sensing power steering - skretanje s osjećajem za teret) koji donosi povećanu efikasnost goriva i poboljšano upravljanje.

Čitav raspon HST modela s hidrostatskim prijenosom

Svi su diesel i plinski modeli do 3.5 tone sada dostupni s hidrostatskim prijenosom (HST) pa vam stoga možemo ponuditi odabir prijenosa – bilo da želite HST ili, alternativno, dinamički (TC) prijenos. To znači da svi Toyotini korisnici mogu birati pravi viličar za sebe, onaj koji potpuno zadovoljava potrebe njihovih svakodnevnih operacija. A što se poboljšanja tiče, možete biti sigurni da svi Tonero viličari pružaju maksimalnu učinkovitost – sve zahvaljujući novim napretcima u razvoju:

Skretanje s osjećajem za teret na Tonero viličarima

Svi modeli u Tonero floti, bili diesel ili plinski, s dinamičkim ili hidrostatskim prijenosom, sada su dostupni s LSPS sustavom (Load Sensing Power Steering - skretanje s osjećajem za teret).

Ne samo da vozač sad ima udobniji i intuitivniji osjećaj skretanja, nego će i viličar zadržati konzistentne reakcije bez obzira na težinu tereta kojim upravlja. Ova tehnologija donosi i značajne uštede na gorivu, između 7 i 14%, ovisno o modelu. Na ovaj način, trošak vlasništva ovih vrhunskih strojeva još je dodatno smanjen.

Učinkoviti (lean) motori

U skladu s Toyotinom Kaizen filozofijom stalnog napretka i idejom lean tehnologije koja označava maksimalnu iskoristivost snage uz zadržavanje apsolutno minimalne razine gubitka energije i vrhunsku ekološku prihvatljivost, Toyota vam odsad nudi učinkovite, lean motore i za plinske i za diesel viličare.

1ZS snažni dizelski motor ima vrhunsku učinkovitost,ali i uspijeva ostati iznimno snažan i responzivan dok je 1DZIII dizelski motor prošao kroz dodatni razvoj i sada je još troškovno isplativiji.

Također, 1ZS motor je u skladu s stage 3B standardom za emisije plinova, garantirajući tako nisku emisiju CO2. Tehnologija korištena u ovom motoru ima i drugu prednost jer su nezavisni testovi na gorivo pokazali da je manje osjetljiv na vožnju s velikim teretima, ali i dalje omogućava visoku snagu pri svim brzinama.

Nadalje, 1ZS poboljšava upravljanje jer, ne samo da ovaj motor može služiti za sve težine i primjene, nego još i proizvodi nisku vibraciju i iznimno malo buke. Sa svim ovim karakteristikama, ovaj učinkoviti motor omogućuje udobno okruženje za vozača i brz povrat na investicije za naše korisnike. Nazovite nas i saznajte više o ovim tehnologijama, kao i kako mogu pomoći baš Vama u svakodnevnom upravljanju materijalima za Vaš posao na višoj razini!