Novosti

BT Staxio viličari imaju nova 3 modela

BT Staxio visokopodizni modeli viličara proširili su svoju obitelj viličara s nova 3 modela. Modeli SPE120XR, SPE120XRD i SWE120XR pridružili su se BT Staxio P- i W seriji proizvođača Toyota Material Handling Europe.

Opremljeni s kranom koji se izvlači, kompaktnom šasijom i mogučnošću manipulacije različitim paletama ovi modeli su dizajnirani kako bi povećali efikasnost i smanjili potrebni radni prostor. 

Ovi jedinstveni modeli kombiniraju kompaktnost ručnog visokopodiznog viličara s fleksibilnošću regalnog viličara. To rezultira različitim rješenjima za logističke probleme u kojima ovi viličari mogu prenositi sve tipove paleta i odlagati do visine od 4,8m. Ova serija sadrži tip viličara iza kojeg se hoda (SWE120XR), viličara s platformom (SPE120XR) i viličar za manipulaciju dvjema paletama (SPE120XRD). Vrlo mali okretni prostor i kran koji se izvlači i uvlači (jednako kao i kod regalnih viličara) čine ove viličare idealnim za uske prostore, sve tipove paleta, a pritom su prilagodljivi svim radnim okruženjima, uključujući i hladionice. Ovi modeli mogu dodatni biti opremljeni s bočnim pomakom ili pozicionerom vilica za bolju produktivnost. 

Sa svim vozačkim funkcijama (podizanje, spuštanje, izvlačenje i uvlačenje krana i dodatne opcije)  integriranim u upravljačku ručicu novi modeli su vrlo jednostavni za upravljanje. Funkcija OTP (optimizirane performanse viličara) prilagođava brzinu kretanja viličara kod skretanja, a koncept potpunog pogleda (Totalview) daje izvrsnu vidljivost kroz kran i time pružaju sigurne uvjete vožnje. 

Ovi novi modeli visokopodiznih viličara dolaze i u verziji s Lithion-Ion baterijom čime se svrstavaju u energetski vrlo učinkovite. Ova tehnologija baterija je idealna za intenzivne aplikacije rada zahvaljujući smanjenoj potrošnji električne energije za 30% u odnosu na stanadardne baterije. Nadalje, Lithion-Ion pruža iznimno dugačak životni vijek baterije i opciju brzog i jednostavnog punjenja u bilo koje doba čime eliminira potrebu za izmjenom baterija u radu u više smjena. 

Ponajviše u uskim radnim prostorima imati ćete koristi od fleksibilnosti, smanjene potrošnje energije i visokih radnih perfromansi od novih modela viličara unutar grupe BT Staxio. Ovi visokopodizni viličari s kranom koji se izvlači/uvlači pomoći će vam smanjiti radni prostor i povećati efikasnost.

kaže Martin Mimer, Product Management Warehouse Trucks u Toyota Material Handling Europe.

Novi BT Staxio SPE120XR(D) i SWE120XR biti će izloženi prilikom logističkom sajma CEMAT zajedno s mnogim drugim proizvodima. Dođite i posjetite nas u Hanover u Paviljonu 32 u periodu od 31.05. do 3.6.