5 glavnih prednosti električnih viličara

5 glavnih prednosti električnih viličara

U posljednjih nekoliko godina došlo je do značajne promjene prema odabiru električne energije kao goriva za viličare. No, zašto je tome tako, koje prednosti tvrtke imaju kada prijeđu na električnu energiju za pogon strojeva? Otkrijte u nastavku teksta.

Ekološka osviještenost

Električni viličari potpuno smanjuju emisiju ugljičnog dioksida. Dakle, ako se odlučite za električnu energiju, možete drastično smanjiti svoj carbon footprint ili ugljični otisak. Čak i nakon dugogodišnjeg rada vaših električnih strojeva, možete reducirati štetu koju ugljični dioksid čini okolišu. Nije toliko važno birate li olovno-kiselinske ili litij-ionske baterije jer u oba slučaja radite okolišu uslugu. Olovno-kiselinske baterije uglavnom se sastoje od olova, koje se može reciklirati, a litij-ionske baterije su 30% energetski učinkovitije te imaju tri do četiri puta duži vijek trajanja od olovnih baterija.

Naš novi električni viličar Traigo80 ima Toyotinu litij-ionsku bateriju visoke gustoće i dva inteligentna energetska paketa, dodatno optimizirajući vašu potrošnju energije. No, potpuno smanjivanje emisija CO2 ne znači samo da okoliš od toga ima koristi, već ćete i unutar svojeg skladišta stvoriti zdravije i isplativije radno okruženje:

  • nećete više imati ispušne i druge otrovne plinove,
  • nećete imati potrebu za dodatnom ventilacijom, što smanjuje i troškove grijanja,
  • imat ćete niže troškove energetske potrošnje s obzirom na to da Toyota električni viličari troše samo energiju koja im je uistinu potrebna.

Čak 90% Toyota električnih viličara također je dostupno s gorivim ćelijama, ekološki svjesnijim energetskim rješenjem ako se koristi zeleni vodik. Kada se odlučite za gorive ćelije, vaš rad može smanjiti emisije jer viličar na vodik emitira samo toplinu i vodu.

Veća sigurnost

Zahvaljujući tehnološkoj (r)evoluciji, električni viličari imaju poboljšani sustav regenerativnog kočenja za veću sigurnost. Jednostavnije, ako operater skine nogu s papučice gasa, viličar se automatski zaustavi. Toyota je također optimizirala upravljački softver kako bi omogućili svim vrstama operatera da upravljaju viličarima na brz i precizan način jer su opremljeni SAS-om (sustavom aktivne stabilnosti), koji osigurava da vaš viličar u svakom trenutku ostane stabilan, a skladište sigurno. Također, nećete gubiti vrijeme na punjenje goriva - električni viličari s litij-ionskim pogonom mogu se puniti kada za to imate vremena, na primjer tijekom pauze za ručak.

Tiši rad

Električni viličari su vrlo tihi, pogotovo u usporedbi s viličarima s unutarnjim izgaranjem. Prilikom vožnje električnih viličara možete čuti samo dva zvuka: gume koje se kreću po podu i alarm kada vozite unatrag. Smanjenjem buke u skladištu drugim će radnicima biti lakše čuti važne zvukove na radnom mjestu poput alarma drugih strojeva, kamiona koji trubi ili kolege koji im objašnjava zadatak.

Tihi viličar donosi veliku prednost kod povećanja sigurnosti i olakšanja komunikacije u skladištu, ali i zdravlja vaših zaposlenika. Glasni zvukovi mogu uzrokovati glavobolje te dodatan stres i umor. Dugotrajno izlaganje glasnim zvukovima često može dovesti do oštećenja ili gubitka sluha. Električni viličari blagi su za uši i zdravlje vaših skladišnih djelatnika. Novi Traigo80 dizajniran je s vozačem na umu: potpuno  pomični prostor koji daje vozačima pregled okoline te ih izolira od buke, uz vibracije za optimalnu udobnost.

Smanjeni operativni troškovi

Iako se čini da je početni trošak ulaganja u viličare s litij-ionskim baterijama viši, dugoročno ćete imati veliki profit jer električni viličari u odnosu na druge vrste viličara (dizel i LPG viličari) smanjuju troškove na sljedeće načine:

  • niži troškovi rada, održavanja i servisiranja električnih viličara jer imaju manje dijelova i općenito im je potrebno manje servisiranja,
  • trošak postavljanja stanica za punjenje je viši, no dugoročno se isplati jer struja je mnogo jeftinija od goriva,
  • više prostora u skladištu jer viličari s litij-ionskim baterijama ne trebaju posebnu prostoriju za punjenje (koja mora uključivati i posebnu ventilaciju),
  • više aktivnog, efikasnog rada viličara (potrebno im je manje servisiranja i održavanja),
  • I_Site sustav upravljanja voznim parkom, koji će povećati vašu produktivnost i ROI (return on investment) kroz analizu podataka vaših viličara što dovodi do povećane uštede u vašem proračunu.

Jednostavna prilagodba svakom tipu posla

Za rukovanja većim teretom, preporučujemo električni viličar Traigo80 s dužim međuosovinskim razmakom (600 mm), ali ako vam treba nešto manje, kompaktniji modeli bi mogli biti pravo rješenje za vaše skladište. Kompaktni model Traigo48 s 3 kotača savršen je za navigaciju uskim hodnicima i prostorima. Uz malu šasiju i kompaktan radijus okretanja, poboljšava upravljivost vozačima. Dakle, električni viličari mogu drastično maksimizirati prostor i učinkovitost, dok istovremeno efikasno obavljaju sve zadaće u zahtjevnom skladištu.

Električni viličari su, stoga, prikladni za unutarnju i vanjsku primjenu, za razliku od drugih vrsta viličara. U prošlosti, električni viličari bili su manje snažni i manje otporni od viličara s dizelskim motorom. Danas, električni viličari mogu podnijeti vrlo teška opterećenja i gotovo sve vrste materijala.

Kao što ste vidjeli, električni viličari imaju mnoge prednosti. Ne samo da su energetski učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji, već vam mogu uštedjeti novac i prostor. Bez obzira imate li malo ili vrlo veliko skladište, savršeno je vrijeme da prijeđete na potpuno električne viličare. Zašto ne biste pogledali naš asortiman električnih komisionih, čeonih, regalnih, paletnih, visokopodiznih i regalnih viličara?

Izvor: https://blog.toyota-forklifts.eu/5-benefits-of-electric-forklifts

Galerija fotografija