Koje faktore trebate uzeti u obzir kod nabavke električnog paletnog viličara?

Koje faktore trebate uzeti u obzir kod nabavke električnog paletnog viličara?

U potrazi ste za električnim paletnim viličarom koji će se uklopiti u vaše skladišne operacije? Iz široke ponude viličara na tržištu nije jednostavno odabrati onaj pravi. Zato smo vam sastavili 5 testnih pitanja koja si trebate postaviti prije negoli se odlučite za nabavku novog električnog paletnog viličara.

Faktor #1: za što ćete koristiti vaš novi viličar?

Pri odabiru novog viličara najprije trebate razmotriti za koje će se aplikacije koristiti. Najbolje je uzeti u obzir vaše sadašnje, ali i buduće logističke potrebe, kako biste bili sigurni da kupujete viličar koji će vam služiti mnogo godina.

Primjerice, ako ste odlučili viličar koristiti uglavnom za laganu primjenu poput horizontalnog prijevoza tereta, za utovar/istovar kutija ili isporuku narudžbi, tada možete razmotriti nabavku ručnog paletnog viličara Toyota BT Levio. Viličari ove serije jednostavni su za upotrebu jer imaju ergonomsku ručku za upravljanje uz pomoć prsta te funkciju optimiziranog skretanja što je vrlo korisno ako ste u situaciji da morate manevrirati u skučenim prostorima.

A što ako ste u situaciji da trebate paletni viličar za prijevoz veće količine tereta dok se viličar kreće po skladištu? Tada je dobar odabir električni Toyota paletarac BT Levio LWI 160 za brz i učinkovit prijevoz tereta koji će ubrzati vaše operacije i sigurno isporučiti narudžbu.

Faktor #2: koliko prostora imate za manevriranje?

Postavite si pitanje: hoću li električni paletni viličar uglavnom koristiti kod slaganja polica ili u uskim prostorima? Tada je najbolje odabrati kompaktnu i laganiju verziju električnog paletnog viličara.

No, za intenzivniju primjenu ili uporabu viličara u većim skladišnim prostorima, bolje je odabrati paletni viličar s platformom, odnosno podesivom stolicom za sjedenje/stajanje kao što je BT Levio LSI200. Modeli na kojima operater može stajati dok se vozi idealni su za duge udaljenosti koje treba prijeći u velikom pogonu, skladištu ili opskrbnom centru, a svojim dizajnom omogućavaju operateru da uvijek zadrži položaj uz izvrsnu udobnost.

Faktor #3: koliko je težak teret kojeg prevozite?

Prilikom odabira novog električnog paletnog viličara uzmite u obzir maksimalnu težinu koju će viličar morati podići te u skladu s tim odaberite model s odgovarajućim kapacitetom dizanja kako biste bili sigurni da će zadovoljiti vaše trenutne i buduće potrebe.

Prilikom odabira viličara s odgovarajućim kapacitetom dizanja, važnu ulogu igra i intenzitet upotrebe budućeg viličara. Ako vam je potreban električni paletni viličar za čestu upotrebu u vrlo intenzivnom radnom okruženju, razmotrite onaj model koji osigurava veću nosivost tereta kako bi bio dovoljno robustan i snažan da podnese intenzitet vaših skladišnih operacija.

Faktor #4: koja vrsta baterije je pogodna za vaše logističke potrebe?

Dvije su najčešće vrste baterija za vaše viličare - olovno-kiselinske i litij-ionske, no trend pokazuje da su litij-ionske baterije budućnost.

U skladišnim operacijama glavni cilj je povećanje produktivnosti i učinkovitosti što vodi i do - boljih poslovnih rezultata. Ključne značajke korištenja litij-ionskih baterija u viličarima su: lakše održavanje, brže punjenje baterija te manja potreba za njihovim mijenjanjem. Stoga razmislite o nabavci električnog paletarca baš s litij-ionskim baterijama - one su potpuno integrirane s viličarem i nude još više prednosti od olovnih baterija te nimalo nezanemarivu uštedu energije.

Faktor #5: koji je tip kotača idealan za vašeg paletnog viličara?

Da bi optimalno funkcionirao, vaš električni paletni viličar treba odgovarajuće dijelove pa tako i kotače. Njihov odabir ovisi o primjeni i okolini u kojoj će viličar operirati. Toyotini električni ručni viličari nude kotače od različitih materijala, a možete birati između modela s jednostrukim ili dvostrukim kotačima.

Postoje dvije opcije:

Za ravne površine - sustav jednostrukog kotača za vilice preferira se na ravnim površinama jer omogućuje jednostavno okretanje. Međutim, trošenje jednog kotača je veće. Ovaj sustav kombinira se s dodatnim kotačem za podizanje pri vrhu vilica za jednostavnije rukovanje paletama.

Za neujednačene površine - koriste se paletarci s dvostrukim kotačima. Pružaju glađu vožnju i veću stabilnost na neravnoj podlozi. Teret se raspoređuje između nekoliko kotača, smanjujući točkovno opterećenje i točkovno trenje, što uzrokuje manje trošenje svakog kotača.

A što s dodatnim opcijama za električnog paletnog viličara?

Nakon što odaberete pravi električni paletni viličar za vaše skladišne operacije, možete se odlučiti i za dodatne opcije kako biste u potpunosti personalizirali svoj viličar. Razmislite, primjerice, o ručki s "creep speed" funkcijom polaganog kretanja, opciji s naslonom za teret ili podloškom/stolom za vođenje bilješki kako biste poboljšali performanse ili sigurnost vašeg viličara.

Dodatne savjete prilikom odabira najboljeg Toyota električnog paletnog viličara za vaše skladište ili opskrbni centar potražite od naših stručnjaka za logistiku.