Koji regalni viličar je idealan za vaše skladišne operacije?

Koji regalni viličar je idealan za vaše skladišne operacije?

Kada razmišljate o nabavci regalnih viličara za svoje skladišne operacije, imajte na umu da postoji više tipova ovih vozila. Svaki od njih ima specifične tehnološke značajke i primjenu. No bez obzira za koji se Toyota regalni viličar odlučite, uvijek će vam biti osigurana kvaliteta, udobnost upravljanja i visoki stupanj izvedbe logističkih operacija.

Regalni viličari dizajnirani su za skladišne operacije visokog intenziteta u kojima se teret slaže ili preuzima na regalne sustave ili se koriste za dulji horizontalni prijevoz. Svestrani su, najčešće namijenjeni za logističke zadatke u zatvorenim prostorima te mogu prevoziti sve postojeće tipove paleta ili druge nosače tereta. Često se koriste kod smjenskog rada, što ih stavlja pred visoke zahtjeve u pogledu pouzdanosti i ergonomije rada.

Uobičajena im je namjena svakodnevni prijevoz ili distribucija robe i tereta u velikim skladištima ili opskrbnim centrima gdje se roba dovozi i postavlja na regalne sustave ili pokretne trake. Slaganje blokova ili preuzimanje smrznutih namirnica također je čest razlog njihove uporabe, a pogodni su i za prevoženje tereta u proizvodnim pogonima gdje tereti mogu biti izrazito teški.

Budući da regalni viličari imaju širok raspon primjene, postavlja se pitanje koji će regalni Toyota viličar najbolje odgovarati vašim skladišnim operacijama ili logističkim potrebama. Pogledajmo koji su tipovi regalnih viličara i za što se najčešće primjenjuju.

Visokopodizni regalni viličari za podizanje težih tereta na visinu

Visokopodizni Toyota Reflex viličari R-serije dizajnirani su za učinkovite skladišne operacije na višim pozicijama u skladištu ili distributivnom centru. Odlična preglednost tereta i vrhunska ergonomija za vozača osiguravaju maksimum produktivnosti bez kompromisa po pitanju sigurnosti operatera. Ovi strojevi mogu dizati terete do 13 metara visine, a cijeli raspon modela ove serije može se opremiti dodatnim opcijama koje još više podižu efikasnost obavljanja posla. Istaknimo i Toyota BT Reflex viličare E-serije s nagibnom kabinom, jedinstvenom za Toyota viličare, koji smanjuju rizik od naprezanja vozača kod repetitivnih skladišnih operacija na većim visinama.

Visokopodizni regalni viličari imaju najčešću primjenu u:

 • Distributivnim centrima za svakodnevnu isporuku namirnica i druge robe
 • Proizvodnim pogonima
 • Slaganju paleta na regalne sustave

Regalni viličari za vanjsku upotrebu sa zaštitom od nepovoljnih vremenskih utjecaja

Dizajnirani su za sve moguće uvjete na radnom mjestu. Toyotina O-serija regalnih viličara prilagođava se s lakoćom unutarnjim i vanjskim logističkim operacijama zahvaljujući izdržljivim gumama i visokom razmaku od tla. Različiti sustavi zaštite od vremenskih neprilika služe kako bi se dodatno zaštitio vozač i osigurala maksimalna udobnost prilikom rukovanja viličarom.


Tipična područja u kojima se primjenjuju:

 • Slaganje blokova u vanjskim dvorištima skladišta ili pogona
 • Postavljanje i preuzimanje tereta na vanjske regalne sustave
 • Svakodnevne operacije na farmama i u mljekarskoj industriji
 • Za kombinirane logističke operacije kod utovara/istovara na transportna vozila ili slaganja i preuzimanja robe i tereta unutar i izvan skladišta ili distributivnih centara

Spremni za hladnoću: regalni viličari za hladnjače i temperaturno kontrolirana okruženja

Toyota viličari namijenjeni za rad u hladnjačama dizajnirani su tako da rade na temperaturama i do -30 stupnjeva Celzija. Zagrijana kabina štiti vozača pomažući mu da ostane produktivan tijekom cijele radne smjene. U kombinaciji s litij-ionskim baterijama s grijačima, viličari ove namjene mogu se puniti energijom unutar hladnjače ili tijekom pauze. Regalni viličari za hladnjače i temperaturno kontrolirana okruženja nude visoku efikasnost rada dok u isto vrijeme eliminiraju potrebu za promjenom baterije ili s uspjehom savladavaju probleme kao što je kondenzacija. Napajači energije za ove viličare najčešće su locirani u toplijim zonama unutar hladnjače. 


Tipična primjena kod:

 • Distributivnih centara s temperaturno kontroliranim okruženjem
 • Svakodnevni transport i pohrana smrznutih proizvoda
 • Slaganje paleta na regalne sustave

Kad postane tijesno: viličari za operacije u uskim prolazima

Za skladišne operacije u uskim prolazima prikladni su viličari s užom širinom šasije kao primjerice Toyotini viličari BT Reflex N-serije koji su široki samo 1120 mm te imaju sposobnost rukovanja manjim paletama od samo 800 mm.

Ovi se "uski" viličari koriste za:

 • Slaganje tereta u blokove
 • Drive-in racking operacije

Regalni viličari za operacije niskog intenziteta

Za jednostavnu uporabu u skladišnim operacijama najbolje je koristiti viličare niskog intenziteta koji omogućavaju jednostavnu efikasnost rada. Toyota BT Reflex viličari B-serije jednostavno se koriste, a praktični su i prikladni za operatere koji obavljaju puno dnevnih zadataka u skladištu ili distributivnom centru tijekom radnog dana.

Uobičajena primjena:

 • U svakodnevnim skladišnim operacijama u distributivnim centrima
 • U proizvodnim pogonima
 • Za slaganje paleta na regalne sustave

Kada razmišljate o nabavci regalnih viličara za svoje skladišne operacije, imajte na umu da postoji više tipova ovih vozila. Svaki od njih ima specifične tehnološke značajke i primjenu. Ako se odlučite za Toyota model uvijek će vam biti osigurana kvaliteta, udobnost upravljanja i visoki stupanj izvedbe logističkih operacija. Uz to, Toyotini regalni viličari dostupni su s energetski učinkovitim litij-ionskim baterijama koje osiguravaju ekonomiziranje troškova i kontinuirani rad bez prekida.

Za savjet o tome kojeg regalnog viličara odabrati za vaše potrebe kontaktirajte naše stručnjake.

Detaljnije informacije o Toyotinim viličarima možete pročitati na ovom linku.