SKLADIŠNA LOGISTIKA: NOVI ICAM OVLAŠTENI DISTRIBUTER ZA ADRIA REGIJU

SKLADIŠNA LOGISTIKA: NOVI ICAM OVLAŠTENI DISTRIBUTER ZA ADRIA REGIJU

Novo strateško partnerstvo između ICAM-a i Skladišne logistike za distribuciju asortimana SILO VLMs i Compatta Cargo mobilnog sustava regala.


Vrlo smo uzbuđeni i ponosni što možemo objaviti strateško partnerstvo između ICAM i Skladišne logistike za distribuciju asortimana SILO vertikalnih podiznih modula i Compatta Cargo sustava mobilnih regala na tržištu Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

Tvrtka ICAM S.r.l. osnovana je davne 1957. godine u Italiji kao obiteljska tvrtka koja se bavi proizvodnjom uredskog namještaja i polica za skladištenje i arhiviranje, te se danas na tržištu pozicioniraju kao globalni pružatelj inteligentnih automatiziranih rješenja za skladištenje i isporuku robe i materijala, dizajniranih za potrebe različitih sektora industrije, zdravstva, maloprodaje i logistike.

ICAM kroz dugogodišnje iskustvo i globalnu prisutnost broji više od 4500 instalacija u 50 zemalja, ostvarenih zahvaljujući mreži ekskluzivnih i ovlaštenih distributera, kao i značajnom broju drugih poslovnih partnera.


 Izjava partnera
"We are very pleased to announce the partnership with Skladišna Logistika"‚ says Mrs Ksenia Turlo ICAM International Business Developer"This agreement is in line with our development strategy: combining the in-depth local market knowledge of Skladišna Logistika with the unique technical features of our automated storage solutions, we are sure to establish and strengthen relationships with the two companies".


Tehnološki portfelj proizvoda uključuje najsuvremenije automatizirane vertikalne i horizontalne podizne module, te mobilne sustave regala i polica, a Skladišna logistika se kroz ovo partnerstvo priključuje njihovoj globalnoj prisutnosti kao ovlašteni distributer ICAM Compatta Cargo i SILO asortimana na regionalnom tržištu.

SILO

SILO je nova generacija rješenja automatiziranog skladištenja čiji modularni dizajn omogućuje maksimalnu iskorištenost raspoloživog vertikalnog i horizontalnog prostora. Ovo rješenje nudi brzu i ergonomsku pohranu, kao i dohvaćanje različitih tipova proizvoda, te je iskoristivo u različitim industrijama.

 

Compatta Cargo

Compatta Cargo je poluautomatizirani mobilni sustav za skladištenje teških i glomaznih tereta, prilagodljiv različitim vrstama regala. Compatta pruža mogućnost udvostručenja skladišnih kapaciteta u istom fizičkom prostoru ili prenamjenu više od 40% skladišne površine u druge svrhe. Obzirom na pozitivan učinak u pogledu uštede energije, osim u standardnim skladištima, mobilni regali postižu visoku efikasnost u hladnjačama i drugim vrstama skladišta niskih temperaturnih režima.


Kroz novo partnerstvo cilj nam je podržati tvrtke Adria regije u evolucijskom procesu lanca opskrbe industrije 4.0, pružajući im automatizirana rješenja za pohranu prilagođena njihovim specifičnim intralogističkim potrebama.


Izjava Skladišne logistike
"Skladišna logistika svoj razvoj na domaćem i regionalnom tržištu bazira na strateškim partnerstvima kao što je i ovo sklopljeno s ICAM-om na koje smo iznimno ponosni. S asortimanom SILO proizvoda i mobilnim regalnim sustavom Compatta Cargo povećali smo tehnološki portfelj i to nam daje priliku adresirati potrebe naših klijenata na precizniji i strukturiraniji način." kaže g. Davor Pranić, CEO Skladišne logistike d.o.o.