Toyotini paletni viličari – majstori za horizontalne skladišne operacije

Toyotini paletni viličari – majstori za horizontalne skladišne operacije

Postoji nekoliko vrsta paletnih viličara namijenjenih premještanju robe i tereta u horizontalnim transportnim aplikacijama. Odabir pravog viličara može biti vođen udaljenošću koju viličar treba prijeći, kapacitetom njegova opterećenja, manevarskim sposobnostima viličara, njegovim ergonomskim karakteristikama kao i prostorom u kojem se izvode skladišne operacije.

Glatko izvođenje logističkih operacija jedan je od najvećih izazova s kojima se poduzeća suočavaju u različitim industrijskim granama. Bilo da je riječ o premještanju paleta s prehrambenim namirnicama, proizvodnim komponentama ili drugim teretima i materijalima spremnim za distribuciju.

U svim tim situacijama iznimno je važan odabir pravog paletnog viličara koji će pospješiti uspješno izvođenje skladišnih operacija, pogotovo ako su one horizontalnog tipa i ne zahtijevaju dizanje tereta u visinu.

Postoji nekoliko vrsta paletnih viličara namijenjenih premještanju robe i tereta u horizontalnim transportnim aplikacijama. Odabir pravog može biti vođen udaljenošću koju viličar treba prijeći, kapacitetom njegova opterećenja, manevarskim sposobnostima viličara, njegovim ergonomskim karakteristikama kao i prostorom u kojem se izvode skladišne operacije.

U ovom članku osvrnut ćemo se na 3 vrste ručnih paletaraca kako bismo vam pomogli u vašem odabiru.

Kada se odlučiti za standardne ručne paletne viličare?

Ručni paletni viličari s klasičnim dizajnom odlični su kod obavljanja skladišnih operacija u kratkom dometu. Oni su proračunski vrlo isplativi te su jednostavni za upotrebu kod skladišnih operacija kod kojih se roba i teret premještaju na kratkim udaljenostima. Toyotin model BT Quick Lifter idealan je za prijevoz tereta u kratkom vremenu i u kratkom dometu. Budući da nema nikakvo napajanje energijom, nema ni potrebe za punjenjem ili održavanjem baterije.

Kada su u pitanju klasični Toyotini ručni paletarci, možete birati iz širokog raspona modela kao što su ručni paletni viličari s potpomognutim rukovanjem, viličari s vagom, modeli za mokra okruženja ili ručni paletni viličari za tiho rukovanje. Ergonomski dizajnirana ručka na njima osmišljena je kako bi se smanjio zamor operatera te povećala udobnost rukovanja. A izdržljiv okvir, pouzdana hidraulična pumpa i kotači visoke nosivosti čine ručne paletne viličare neophodnim alatom u vašim skladišnim operacijama.

Tipične primjene ručnih paletaraca:

 • U trgovinama i malim skladištima ili opskrbnim centrima
 • U maloprodajnim lancima
 • Kod prihvata robe istovarene iz kamiona

Električni ručni paletarci - za intenzivniju primjenu u skladišnim operacijama

Ako vaše logističke operacije iziskuju intenzivniju primjenu, gdje je brzina izvedbe prioritet, za svaku su preporuku Toyotini modeli BT Levio LWI160 i BT Levio W-serije. Ovi električni ručni paletni viličari pogodni su za različite primjene poput horizontalnog prijevoza robe i tereta, utovara/istovara i komisioniranja narudžbi.

Riječ je o kompaktnim modelima s jednostavnom upotrebom zahvaljujući ergonomskoj ručki i okretnom manevriranju u uskim prolazima. Širok raspon konfiguracija i opcija čini ove modele savršenim za najrazličitije zahtjeve u pogledu prijevoza tereta.

Toyotini modeli dostupni su s tradicionalnim olovnim ili litij-ionskim baterijama. Baterije s litij-ionskim pogonom omogućuju učinkovit i čist rad te brzo punjenje kako bi se zadržala visoka produktivnost tijekom izvođenja radnih operacija. Viličari kod kojih je šasija dizajnirana kako bi podržala modularno uklapanje litij-ionske baterije (kao npr. kod BT Levio LWI160 modela), još su kompaktniji i lakši za rad.

Tipične primjene električnih ručnih paletaraca:

 • U proizvodnim pogonima s prijevozom na kratke udaljenosti
 • Supermarketi
 • Trgovine
 • Kod preuzimanja robe sa stražnjeg dijela kamiona
 • U malim skladišnim prolazima


Električni paletni viličari s platformom za još agilnije izvođenje skladišnih operacija

Kako se povećava udaljenost između dvije točke u skladištu, sve važnijom postaje i mogućnost prijevoza operatera na paletnim viličarima kako bi se zadržala efikasnost skladišnih operacija. U tu svrhu savršeno će poslužiti električni paletni viličari s platformom koji olakšavaju radne zadatke s duljim dosegom u velikim skladištima ili većim distribucijskim centrima.

Toyotini viličari BT Levio P-serije pružaju udobnu vožnju zahvaljujući platformi za stajanje operatera i bočnim štitnicima. Dostupni su s olovno-kiselinskim ili litij-ionskim baterijama, a karakteriziraju ih visoke performanse i učinkovito obavljanje skladišnih operacija.

Za još veću udobnost vozača, možete se odlučiti za modele BT Levio S-serije.

Tipične primjene električnih ručnih paletaraca s platformom:

 • Veliki distribucijski centri
 • Prijevoz u skladištu na veće udaljenosti
 • Utovar i istovar kamiona
 • Proizvodni pogoni s dužim prijevozom i težim teretima

Bez obzira koje su vaše potrebe kod horizontalnog prijevoza paleta i robe, uvijek možete pronaći pravi paletni viličar za vas. Dovoljno je izabrati Toyotu - svjetski broj jedan viličara u svijetu.

Svi Toyotini viličari dolaze i sa širokim rasponom opcija koje se mogu prilagoditi specifičnim zahtjevima vašeg logističkog poslovanja bilo da se radi o logističkim operacijama u hladnim skladištima ili hladnjačama, bilo da su vam potrebna rješenja za učinkovito napajanje viličara, poboljšana sigurnost u izvođenju skladišnih operacija ili vrhunske performanse samih viličara.