Tri razloga da s ručnih prijeđete na električne nisko ili visokopodizne viličare

Tri razloga da s ručnih prijeđete na električne nisko ili visokopodizne viličare

Ako su povećanje produktivnosti i efikasnost vaših skladišnih operacija te udobnost upravljanja glavni ciljevi vaših logističkih operacija, vrijeme je da razmislite o prelasku na električne nisko ili visokopodizne viličare s platformom za stajanje operatera.

"Obični" ručni viličari uz koje operater hoda prilikom njihova rukovanja dolaze u raznolikim modelima i izvrsno su sredstvo kada je potrebno podizati i pohranjivati teret na visini do 2 metra. Kompaktni su, omogućavaju dobro manevriranje i intuitivni su za upotrebu.

No, ako su povećanje produktivnosti i efikasnost skladišnih operacija te udobnost upravljanja za vašeg operatera glavni ciljevi vaših logističkih operacija, vrijeme je da razmislite o prelasku na električne nisko ili visokopodizne viličare s platformom za stajanje operatera.

Prije donošenja odluke postavite si tri testna pitanja te, ako je odgovor na barem jedno od njih potvrdan, svakako razmislite o prelasku na Toyotine električne nisko ili visokopodizne viličare.

Razlog br. 1 - želite li povećati produktivnost vaših skladišnih operacija?

Kada koristite "obični" ručni viličar za premještanje tereta, robe ili paleta, vaš stroj može ići maksimalnom brzinom kojom ga vaš operater gura. No, ako želite povećati intenzitet vaše primjene i efikasnost vaših logističkih operacija, razmotrite nabavku nekog od Toyotinih električnih nisko ili visokopodiznih viličara s platformom. Ovi se viličari kreću brzinom između 6 i 10 km/h, a ubrzanje skladišnih operacija koje oni omogućuju bit će vam najuočljivije kod logističkih primjena u kojima vozač viličara treba prijeći duže udaljenosti unutar skladišta ili opskrbnog centra.

Ako vas možda brine prostor potreban za viličar s platformom, trebali biste znati da modeli kao što su Toyota BT Staxio dolaze s platformom koja se može preklopiti tako da viličar lakše prođe kroz uže mjesto u skladištu, a potom se jednostavno preklopi natrag kako bi vozač stao na platformu i nastavio s manevriranjem kroz skladište.

Ako produktivnost nije vaš primarni cilj, možda će to biti sigurnost vaših skladišnih operacija ili ugodniji uvjeti rukovanja vaših operatera?

Razlog br. 2 - je li poboljšanje sigurnosti skladišnih operacija na dnevnom redu vaše tvrtke?

Možda i vi razmišljate na sjedeći način: viličar s vozačem koji stoji na platformi električnog niskopodiznog viličara ide brže pa kako onda može biti sigurniji od viličara uz kojeg se hoda? Pogledajmo malo pobliže: obični ručni viličari idu samo onoliko brzo koliko ih gura operater, ali treba uzeti u obzir da je vozač u toj situaciji izložen raznoraznim rizicima u svojoj okolini.

Zato Toyotini modeli BT Staxio P i S-serije s platformom za stajanje dolaze s brojnim sigurnosnim značajkama za zaštitu vozača. Prije svega, operateri stoje na višoj poziciji i imaju bolji opći pregled situacije. A ovisno o vašim potrebama ili preferencijama vašeg vozača, odabrani nisko ili visokopodizni električni viličar možete konfigurirati za dodatnu zaštitu koja uključuje:

  • Sklopive bočne štitnike za zaštitu vozača dok stoji na platformi
  • Zaštitnu kabinu za operatera koja okružuje operatera i time mu pruža zaštitu

Razlog br. 3 - želite li manje stresne radne uvjete za vaše vozače?

Upravljanje običnim ručnim paletnim viličarem zahtijeva određeni napor od strane vaših operatera. S druge strane, nisko i visokopodizni električni viličari s platformom za stajanje smanjuju umor vozača, pogotovo kada operater s viličarem prelazi duže udaljenosti unutar skladišta ili proizvodnog pogona. Uz to, električni viličari poput modela Toyota BT Staxio S-serije pružaju bolja ergonomska rješenja s udobnim naslonom za ruku, naslonom za leđa i lako dostupnim kontrolama.

Kada zbrojimo dva i dva, dolazimo do zaključka da će onaj operater koji se osjeća sigurno uz svojeg viličara i ima najbolje ergonomske uvjete rada biti i puno produktivniji.

Ako ste na barem jedno od naših testnih pitanja odgovorili potvrdno, po svoj prilici trebate razmisliti o nabavci nisko ili visokopodiznog električnog Toyota viličara s platformom za stajanje operatera.

Kontaktirajte naše logističke stručnjake za dodatni savjet i podršku.