Električni čeoni viličar Toyota Traigo 80: nova razina produktivnosti i udobnosti upravljanja

Električni čeoni viličar Toyota Traigo 80: nova razina produktivnosti i udobnosti upravljanja

Ergonomske funkcije prilagođene vozaču, usavršen dizajn te napredni sigurnosni sustavi Toyotinog viličara serije Traigo 80 učinit će vožnju vaših vozača udobnijom, rad sigurnijim, a skladišne operacije produktivnijim.

U Toyoti vrijedi uzrečica: najsretniji vozač je onaj koji se osjeća udobno dok upravlja svojim vozilom. A najsretniji je vozač ujedno i najproduktivniji djelatnik u vašoj tvrtki, zar ne?

Što udobniji viličar, to zdraviji, sigurniji i produktivniji radni ambijent za vozača

Viša razina udobnosti kod upravljanja viličarem donosi veće zadovoljstvo vozača te podiže radni elan. No, to nije jedina prednost vožnje viličara s povišenom razinom udobnosti. Osim zadovoljstva vožnjom, udobnost upravljanja viličarem unapređuje i zdravstveno stanje vozača budući da su vozači viličara više od drugih skloni razvoju lokomotornih tegoba vrata ili kralježnice. A udobnije radno mjesto prevenira nastanak ovih tegoba i posljedično manje troškova za liječenje radne snage.

Uz zdravstvene pogodnosti, udoban viličar poboljšat će i radni učinak vaših skladišnih operacija jer vaši će vozači viličara biti fokusiraniji na posao te kudikamo precizniji tijekom obavljanja radnih zadataka.

Toyotin električni čeoni viličar Traigo 80 - vrhunac udobnog upravljanja

Toyotin 80-voltni električni čeoni viličar Traigo 80 s potpuno plutajućim odjeljkom za vozača dizajniran je kako bi vozačima olakšao upravljanje viličarem te uklonio svaki osjećaj nelagode koji bi mogao nastati uslijed dugotrajnog obavljanja radnih procesa.

Vozači viličara često rade u duljim smjenama, satima sjede u kabini viličara dok obavljaju brojne pokrete kojima nastoje upravljati vozilom i rukovati teretima koje razvoze kroz skladišta ili distributivne centre. Ponekad kabina njihova viličara nije ni propisno izolirana od izvanjske buke ili nepovoljnih vanjskih vremenskih utjecaja. Zbog svega navedenog, Toyotin dizajnerski tim okrenuo se pronalaženju funkcionalnosti koje će biti okrenute povišenoj razini udobnosti vožnje kako bi se maksimalizirao radni učinak, a skladišne operacije dovele na višu razinu produktivnosti.

Električni Toyota viličari serije Traigo 80 u tom smislu okrenuti su potrebama vozača te su u potpunosti ergonomski dizajnirani. Modeli ove serije dolaze s optimiziranom razinom udobnosti vožnje te minimaliziranim naprezanjem vozača kako bi se vozači mogli vratiti kući nakon dugog radnog dana bez bolova u leđima ili vratu.

Sigurno, udobno i zaštićeno radno okruženje za vozača

Kabina električnog čeonog viličara Traigo 80 dizajnirana je kako bi se prilagodila svim potrebama vozača kao i zahtjevima njegovih dnevnih zadataka. Stvoren je plutajući odjeljak za vozača, kompletno izoliran ne samo od ostatka viličara nego i od njegova okruženja. Rezultat je smanjena razina buke u samoj kabini te minimalna razina vibracija, što može pomoći da se vozač lakše usredotoči na obavljanje logističkih operacija.

Osim povišene razine udobnosti koju pruža, Toyotin Traigo 80 viličar pazi i na najteže uvjete radnog okruženja. Njegov čvrst dizajn i trajnost mogu podnijeti najteže radne uvjete bez gubljenja radne učinkovitosti, a pogodan je za rukovanje s višestrukim teretima te za prihvat velikih priključaka.

Njegova kabina savršeno štiti vozača od nepovoljnih vanjskih utjecaja kao što su kiša, vjetar, snijeg, visoka temperatura ili hladnoća. Raditi na otvorenom u Traigo 80 modelu je jednako lagodno kao obavljati skladišne operacije unutar sigurnosti skladišta. Ovisno o prirodi vašeg poslovanja, na raspolaganju vam je nekoliko inačica kabina za vozača: čelične kabine, odjeljci za vozača bez vrata ili oni s platnenim vratima, kabine s prednjim vjetrobranskim brisačima stakla te kabine koje mogu podnijeti sve vremenske neprilike. Toyota Traigo 80 odlično će se uklopiti u vašu organizaciju posla dok će u isto vrijeme unaprijediti produktivnost radnih procesa i zdravlje vaših zaposlenika.

Puna kontrola nad radnim procesima uz lagani dodir ruke

Kod modela Traigo 80 nije samo kabina podvrgnuta dizajnerskom preuređenju. Poboljšan je i naslon za ruke koji se savršeno podešava upravljačkim potrebama vozača. Sve ključne funkcije sada su nadohvat ruke bez potrebe za istezanjem tijela kao bi se dosegnule komande. Uz poboljšani upravljački naslon, Toyota Traigo 80 donosi i mnoštvo odjeljaka za pohranu stvari te USB priključak kako bi vozač što praktičnije mogao odložiti alat ili potrepštine te staviti mobilni telefon na punjenje. 

Vrijedi spomenuti još jedan značajan update - opcionalni zaslon na dodir u boji kakav možete pronaći i u Toyotinim modelima BT Reflex serije. Sve ključne informacije na touch screen zaslonu prikazane su intuitivno kako bi operacije tekle glatko i donosile visoku produktivnost. Vozač uz pomoć ekrana na dodir može programirati različite parametre kako bi postavio osobne vozne preferencije poput upozorenja na brzinu, jezik ili regulaciju topline. Sve ove funkcionalnosti unapređuju sigurnost upravljanja vozilom. A uz inovativni touch screen zaslon kao opciju, Toyota u standardnom paketu nudi i klasični ekran s komandama koje se aktiviraju ručno.

Viličar koji je ujedno i vaš asistent za sigurnost

Toyota viličari serije Traigo 80 sadrže brojne funkcije namijenjene za asistenciju vozaču koje dodatno povećavaju razinu sigurnosti i učinkovitosti prilikom obavljanja radnih zadataka. Jedna od njih je i poznati Toyotin Sustav aktivne stabilnosti (SAS) koji kontinuirano nadzire težinu tereta, visinu njegova podizanja te brzinu viličara kako bi održao stabilnost vozila tijekom skladišnih operacija i prevenirao neželjeno prevrtanje.

Električni čeoni viličar Traigo 80 pruža odličnu preglednost operacija izvan kabine kako ispred vozila tako i prema gore za bolji nadzor podizanja tereta te automatski smanjuje brzinu kod skretanja kako bi se prevenirale moguće nezgode. Sustavi sigurnosti dolaze i s brojnim opcionalnim značajkama kao što je primjerice sigurnosna backup kamera.

Što reći na kraju? Brojne ergonomske funkcije, usavršen dizajn te napredni sigurnosni sustavi Toyotinog električnog viličara serije Traigo 80 učinit će vožnju vaših vozača udobnijom, rad sigurnijim, a skladišne operacije produktivnijim.

Dodatne informacije o viličarima serije Traigo 80 potražite i na stranici Toyota Material Handling Europe.