Vrijeme za novu energiju – Toyota viličari s Lithium-ion baterijama

Vrijeme za novu energiju – Toyota viličari s Lithium-ion baterijama

SL i Toyota Material Handling nastavljaju fokus na inovaciji i novim energetskim rješenjima kroz širenje flote viličara s Lithium-ion baterijama. Ovo širenje uključuje 48-voltne čeone viličare, kao i regalne viličare.

SL i Toyota Material Handling nastavljaju fokus na inovaciji i novim energetskim rješenjima kroz širenje flote viličara s Lithium-ion baterijama. Ovo širenje uključuje 48-voltne čeone viličare, kao i regalne viličare. Toyota Material Handling sad pruža najveći raspon viličara s Lithium-ion baterijama na tržištu te stoga može ponuditi pouzdana rješenja za širok raspon različitih industrija proizvodnje i logistike.

Prva serija viličara s litij-ionskim baterijama, razvijena od strane Toyota Material Handlinga 2013. godine, sastojala se od tri skladišna viličara: BT Levio LWE I LPE paletnih viličara te BT Optio OSE modela. Sad se toj skupini pridružilo još 5 modela viličara: visokopodizni (BT Staxio SPE i SWE), regalni (BT Reflex RRE), vučna vozila (BT Movit TSE) te Traigo 48, prvi litij-ionski čeoni viličar na svijetu.

Lithium-Ion baterije dokazano su 30% energetski efikasnije od standardnih baterija, a pritom imaju i značajno manju emisiju CO2. Dok standardne baterije imaju životni vijek od 1500 ciklusa punjenja, životni vijek Lithium-Ion baterija 4 je puta duži i to je čini sjajnom investicijom. Punjenje Li-Ion baterija moguće je na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Traje vrlo kratko i baterije se mogu napuniti u pauzama za ručak te nastaviti s radom sa 100%-tnim kapacitetom. Upravo ta karakteristika čini ih idealnima za rad u više smjena jer više nema potrebe za zamjenom baterija. Sve ovo, u konačnici, dovodi do smanjenja pauze u radu strojeva na minimum – što znači maksimalnu produktivnost i vaš posao na još višoj razini.                    

U nastavku možete pogledati kratki pregled ključnih osobina ovakvih baterija, a zatim i provjeriti što se sve krije u našoj ponudi vrhunskih Toyota viličara!